online bemiddeling
De corona maatregelen stellen ons voor nieuwe uitdagingen. Online bemiddelen... niet evident, maar het heeft ook zo zijn voordelen
bemiddelingspraktijk, online
21639
post-template-default,single,single-post,postid-21639,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

online bemiddeling

online bemiddeling

Online bemiddeling, kan dat wel?

Een online bemiddeling is niet evident. Niet voor de cliënten, en ook niet voor de bemiddelaar.

De huidige maatregelen dwingen ons echter om toch te gaan experimenteren met gesprekken via videoverbinding. We merken dat zowel cliënten als bemiddelaars afgeschrikt worden door deze werkwijze. Ook wij van de scheidingspraktijk kampten met twijfels, dat geven we grif toe.

De voorbije maanden waagden we noodgedwongen de sprong, en leerden al doende heel wat bij!

De opportuniteiten van online bemiddeling

Het heeft zo zijn nadelen, dat hoeft geen betoog. We zijn het niet gewend om gesprekken te voeren via (haperende) videoverbinding, er gaat heel wat informatie en lichaamstaal aan ons voorbij, we moeten onze draai vinden in deze nieuwe manier van werken.

Maar tegelijk maken we van de nood een deugd, en stilaan wordt duidelijk dat online gesprekken ook kansen bieden.

Tips en tricks

Vera en Katrien van de scheidingspraktijk organiseren een online intervisie voor de collega- leden van Uw Bemiddelaars op dinsdag 1 december om 19u. Tijdens deze intervisie willen we met collega’s van gedachten wisselen over de valkuilen én de kansen van online bemiddelen. Wij delen alvast graag onze ervaringen en tips!

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@scheidingspraktijk.be

Je ontvangt van ons dan een link om deel te nemen aan dit online leermoment.

Graag tot dan!