Na mijn studies ging ik aan de slag als advocaat, vervolgens deed ik ervaring op in de verzekeringssector en momenteel werk ik als jurist bij de dienst Slachtofferhulp van het CAW Antwerpen. Deze job vereist juridische kennis, maar ook sociaal emotionele vaardigheden. Een combinatie die me goed ligt én die ik ook terugvind in mijn werk als familiaal bemiddelaar.

Mijn interesse in bemiddeling groeide nadat ik steeds vaker geconfronteerd werd met mensen die vastzitten in een conflict, echtscheidingsprocedures die lang aanslepen, gerechtelijke uitspraken die zorgen voor nieuwe conflicten… Binnen bemiddeling bestaat de kans om het anders aan te pakken. Er wordt ruimte gecreëerd, zodat iedereen opnieuw naar elkaar leert luisteren en weer greep krijgt op de situatie. Alle voorstellen, visies, waarden en bekommernissen kunnen op tafel worden gelegd. Met een gezamenlijk doel: een regeling vinden die past voor alle betrokkenen. Jullie bepalen dus zelf (samen!) het eindresultaat. 

Betekent dit dat bemiddeling gemakkelijk is? Zeker niet. Het kan immers zijn dat jullie standpunten bij aanvang lijnrecht tegenover elkaar staan. Er zal geluisterd moeten worden naar elkaar, alternatieven afgewogen, voorstellen besproken. Er zal worden gepraat, gediscussieerd, soms geroepen of geweend. Het kan tijd en inspanning vragen, maar de uiteindelijke regeling zal er één zijn waar iedere partij achter staat. 

Jullie kunnen bij mij terecht voor familiale – en scheidingsbemiddeling. Ik kan jullie begeleiden doorheen de hele procedure van echtscheiding in onderlinge toestemming: van het eerste gesprek tot de opmaak van volledige overeenkomst en de inleiding van de echtscheidingsprocedure bij de rechtbank. Voor niet gehuwde partijen: ik zorg voor de opmaak van een ouderschapsovereenkomst en bemiddel in alle conflicten die daarmee verband houden.