vera

Vera Steyvers

Ik studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent en ging nadien in 2006 aan de slag als jurist op een notariskantoor in de buurt van Antwerpen. In 2007 behaalde ik een bijkomende master in het Notariaat aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als notarieel juriste op een notariskantoor deed ik inmiddels een heel aantal jaren ervaring op in allerlei familierechtelijke zaken: echtscheidingen, verdelingen van erfenissen, ouderschapsovereenkomsten, toebedelingen van onroerend goed na beëindiging van een relatie, …

De ervaring dat een traditionele aanpak van familierechtelijke zaken voor alle betrokken partijen een slopende weg kan vormen, wekte mijn interesse in een heel andere manier van conflictoplossing: bemiddeling. Een scheiding kan je niet regelen met juridische kennis alleen. Er komt heel wat meer bij kijken…

Na samenwerking in verschillende zaken met familiale bemiddelaars, besloot ik me, vanuit mijn doorgedreven ervaring als notarieel juriste, hier verder in te specialiseren.

In 2014 volgde ik de basisopleiding bemiddeling, gevolgd door een specialisatie in familiale bemiddeling. Nadien werd ik ook erkend als familiaal bemiddelaar. Dit houdt in dat akkoorden die met mijn medewerking werden opgesteld, aan de rechter kunnen worden voorgelegd ter homologatie. Op die manier krijgt het akkoord uitvoerbare kracht, zoals een vonnis van de rechter dat ook heeft.

Mijn scheidingspraktijk in Berchem werd opgericht in 2015 en draait inmiddels dus al een aantal jaren mee. Op dit moment combineer ik mijn praktijk met freelance opdrachten binnen het notariaat. De combinatie van beide werelden blijft me boeien, alsook de uitdaging om steeds het midden te vinden tussen de zakelijk-juridische kant en de menselijke aspecten van elk verhaal.

Intussen blijf ik me bijscholen in de technieken van bemiddeling, geweldloze communicatie, EFT (emotionally focused therapy) en in alle juridische en fiscale aspecten van echtscheiding en familiaal recht.

Ik geloof heel sterk in de kracht van een multidisciplinaire aanpak om tot een goede regeling te komen bij scheidingen. Enerzijds worden de partners grondig geïnformeerd over de juridische kant van de zaak, anderzijds is er de ruimte om door middel van bemiddelingsgesprekken tot een weloverwogen akkoord te komen.

Sinds 2017 zetel ik in de Raad van Bestuur van “Uw bemiddelaars”, een vereniging van erkende bemiddelaars, verspreid over heel Vlaanderen. Door een netwerk te vormen van gedreven en ervaren bemiddelaars, in allerlei uiteenlopende specialisaties, werken wij aan een grotere bekendheid van het concept van bemiddeling bij het grote publiek. Door onze geografische spreiding, en uiteenlopende professionele strekkingen, kunnen wij een gepast antwoord bieden op elke vraag om bemiddeling.

Zit je met vragen over een echtscheiding, een relatiebreuk, of over het gedeeld ouderschap na scheiding, aarzel niet om contact met me op te nemen.